Demis Roussos - Stand By Me Lyrics
When the night, has come
And the land is dark
And the moon
Is the only light you see
No I won't be afraid
Oh I won't be afraid
Just as long, as you stand by me

So darling, darling, stand by me
Oh, stand by me
Oh, stand by me
Oh my darling, darling stand by me

If the sky, that we look upon
Should just tumble and fall
Or the mountain should crumble
Into the sea
I won't cry, I won't cry
Oh I wouldn't shed a tear
Just as long as you stand, stand by me

So darling, darling, stand by me
Oh, stand by me
Oh my darling, darling stand, stand by me
So darling, darling, stand by me
Oh, stand by me
Oh my darling, darling stand, stand by me

Other Lyrics by Artist

Rand Lyrics

Demis Roussos Stand By Me Comments
 1. Maria Aparecida

  Amor em forma de pessoa❤

 2. Maria Casilda Fuentes Villar

  Demis Roussos eres lo más grande me siguen emocionando sus canciones eres único

 3. MARINA CONSALTER

  SUPER DEMIS : SEI SEMPRE NEI NOSTRI CUORI ***

 4. Isa Buenaventura

  😚❤🌷👏

 5. gelza pinheiro

  Belíssima na su voz, saudoso e eterno DEMIS ROUSSOU!!

 6. Maria Civita Papiro

  bravissimo lll

 7. Maria Civita Papiro

  bellissimolll ❤❤❤❤❤❤❤❤❤❤

 8. Maria Aparecida

  Maravilhoso em TODOS os momentos, amo você Demis Roussos ❤👏❤👏

 9. birjis aslam

  His version is better than John lenon

 10. Rich Shin

  Where he is now?

 11. Anna Donahue

  Stand by me di Ben E King,cantata meravigliosamente da Adriano Celentano in italiano con preghero,bellissima versione dell incredibile mai dimenticato Demi!!!

 12. Manuela Mori

  Meraviglioso eterno Demis, voce unica e ineguagliabile! R. I. P. 💖🌹💐

 13. Isa Buenaventura

  Guapo, guapo y guapo!!Demis Roussos...!!😚❤⚘🌷⚘👏

 14. Eneida Vargas

  Não existe voz mais linda

 15. Eneida Vargas

  Demis melhor dos melhores amo demais .

 16. Matheus Bueno

  Musicao da hora

 17. Isa Buenaventura

  Demis Roussos, enamoraste a tus fans, con tus bellas melodías y con tu sonrisa especial y siempre te seguiremos hasta el fin del fin porque estarás en nuestros corazones eternamente!! 😚😚💚💙❤💚💙❤👏👏👏

 18. Young Lee

  들으면들을수록
  애정가는 곡.

 19. Wan Bee

  이 노래 듣는데 친구 들이 누가 이렇게 노랠 잘하냐고 물어봐요 내가 젤 좋아하는 가수

 20. Fernanda Miranda Anjos Anjos

  Maravilhoso!

 21. Lesia Celin

  Amo! Sempre para sempre!

 22. 남성안선호

  매우 특별한 버젼!
  아주 좋습니다

 23. LEONARDO da VINCI

  RIP. Great man , great voice!😓

 24. 박허녕

  리메이크곡중 제일 조아하는 곡

 25. Maria Ester Ramos Alvarez

  Cresion genialidad. Y. Perfeccion. Cuanta bellesa musical ..el senor de la grande voz. ....
  Dios lo bendiga. Hoy y siempre

 26. 우희정

  많은 사람이 리메이크해도 데미스르소스가 가장 최고의 목소라.~~~~

 27. Linda Gullotta

  Sonopazzadilui

 28. Anneke Poolen

  Demis had it all for me and beyondxx

 29. Lourdes Ferrera

  Mi eterno amor .

 30. Dora Amelia Oviedo de Fracassi

  Amo muito!!!!
  Demis! sempre escuto suas canções, voz maravilhosa!!!

  Manuela Mori

  Stupenda voce è grande uomo! Una perdita per tutti! Un altro grande non c'è più, ma rimarrà sempre nei nostri cuori!❤🌷🥀R.I.P.

 31. Maria Lins

  Tudo fica lindo na voz de Demis Roussos!!!

  Marlete Gomes Campos

  Verdade Maria Lins. Espetacular nosso saudoso e amado Demis Roussos. ❤❤❤

 32. Magdalina Szokolai

  RIP grat Master ❤️✌🏻🌎🎶🎶🎶☀️

 33. Saul Martinez

  BEAUTÍFUL ÍLOVE SO MUCH THÍS SONG !

 34. Nanda Mackenzie C.B

  Rest in peace, Dear Demis

 35. Ivica Baksa

  A U PIČKU MATERINU ODE ČOVEK

 36. 7080 son

  최고의 리메이크 곡 !!

 37. 헬미스테리사우루스

  느므느므 조타

 38. Maria Wood

  descanse en paz Demis Roussos, MIL gracias por esa voz y musica tan maravillosa que nos as dejado.

 39. Fundulea Radian

  și mie îmi e dor de vocea lui de aur

 40. 김영란

  오랜만에 들어도 넘 좋다

 41. Elif Reyyan Seçkin

  Attila bu şarkıyı ve söyleyeni çok sevdigini söylemişti, keyifle dinliyorum..

 42. rsgenocidna tvorevina

  URJEVSKA BUNA (Cazinska buna-1950).

  Da se ne zaboravi i da ostane upamćeno: ove godine navršava se punih 63 godina od Cazinske bune ili ustanka u Krajini. Naime, u noći između 5. 5. i 6. 5. 1950. godine došlo je do oružane pobune seljaka iz srezova Cazin, Velika kladuša i Slunj.
  Seljaci su se bunili protiv nepravednih i agresivnih metoda "narodne vlasti" prilikom "otkupa" poljoprivrednih proizvoda i protiv raznoraznih fizičkih i psihičkih maltretiranja odbornika "narodnih odbora" i predstavnika organa vlasti. U "ustanku" je učestovalo oko 720 lica, od toga 15-ak pravoslavnih, a ostalo muslimana.
  Ustanici su napali nekoliko zemljoradničkih zadruga i razoružali nekoliko policajaca, a na današnji dan 6. 5. 1950. godine oružano su napali i gradove Velika Kladuša i Cazin. Pobuna je od strane nadmoćnih snaga JNA ubrzo ugušena, a "narodna vlast" se žestoko obračunala sa ustanicima: 15-ak ustanika je osuđeno na smrt i strijeljano, a na desetine je osuđeno na kazne zatvora i "društveno korisnog rada" na vremenski perod od nekoliko mjeseci pa do 20 godina.
  Ono što je posebno interesantno je činjenica da je oko 115 porodica s oko 777 članova osuđeno na "kolektivnu kaznu" - iseljenja, što je nezapamćen slučaj drugdje takve sankcije za cijeli period komunističke vladavine u cijeloj Jugoslaviji. Naime, iako za to nije postojao nikakav zakonski i pravni osnov niti je u postojećem zakonodavstvu Federativne Republike Jugoslavije uopće nekim propisom bila predviđena krivična kazna "kolektivnog preseljenja" cijelih porodica, jer se takva norma nije mogla iščitati ni u Zakonu o zaštiti države iz 1946. godine, ni u Krivičnom zakonu iz 1947. godine, ni u Zakonu o vrsti sankcija i kazni, nakon suđenja ovih 115 porodica, većinom muslimana s ukupno 777 članova (uključujući i žene, djecu i starce) je kolektivno iseljeno s područja cazinske i kladuške općine (gdje je živjelo preko 90% muslimanskog stanovništva) na područje općine znakovitog imena - Srbac (gdje je živjelo preko 90% pravoslavnog srpskog stanovništva).
  Interesantno je da je se sličnom mjerom „kolektivnog preseljenja“ prijetilo i mještanima zeničkog sela Šerići, za vrijeme proganjanja „Mladih muslimana“ nakon II svjetskog rata. Naime, navodno je jedan od vođa „Mladih muslimana“ bio i ugledni šerički beg Husejnović koji je slično Huski Miljkoviću u Cazinskoj Krajini sačuvao bošnjačko-muslimanski narod u toku II svjetskog rata od četničkih pokolja, formirajući muslimanske milicije. Komunističke vlasti su bile zaprijetile da će cijelo 100% bošnjačko-muslimansko stanovništvo sela Šerići preseliti na područje općine Drvar (koji je bio naseljen 100% Srbima), ukoliko se beg ne preda ili ukoliko neko od mještana ne izda gdje se krije. Nakon te prijetne beg se sam predao, da bi spasio selo od progona i odležao godinama u zatvoru.
  Navedeno raseljavanje kompletnog stanovništva pojedinih porodica nekih sela praćeno je konsfiskacijom njihove imovine, a kao vid odmazde zbog „antinarodnog djelovanja“, gdje se vidi sva apsurdnost ovih mjera, jer je cijeli jedan narod određenog kraja kažnjavan zbog „antinarodnog djelovanja“.
  Ova mjera kolektivnog iseljenja gdje su i maloljetna djeca bila kažnjena za "grijehe" svojih očeva je inače bila jedino usporediva sa sličnim "kaznenim akcijama" Staljina u SSSR-u uperenim protiv cijelih "nepočudnih naroda" (Čečena, krimskih Tatara, Kalmika, itd.), koji su kolektivno iseljavani iz svojih domova i preseljavani na druge lokacije, kojom prilikom su neki narodi potpuno nestali, što sve ima elemente genocida.
  Naime, zločinom genocida se smatra, između ostalog, i djelo počinjeno s namjerom da se djelimično ili potpuno uništi neka nacionalno etnička, vjerska ili rasna grupa, i to putem teške povrede fizičkog ili duševnog integriteta članova grupe. Konvencija o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida je postala punovažna 1950. godine, a istu je ratificirala i bivša Jugoslavija.
  Interesantna stvar je i činjenica da postoje dosta jaki argumenti da je sama pobuna inicirana i podsticana baš iz Beograda i da su neke vođe pobune (pravoslavci i muslimani) prije samog otpočinjanja bune bile u stalnom kontaktu s nekim članovima UDBA-e, oficirima JNA u kasarni u Bihaću, a postoje jake indicije da je podršku otpočinjanju bune dao jedan od prvih ljudi tadašnje KPJ-e Milovan Đilas. Naime, bio je to period nakon rezolucije Infomibora i sukoba Jugoslavije sa SSSR-m i Staljinom, a sam Đilas je par godina poslije napustio KPJ i postao jedan od poznatijih komunističkih disidenata.
  Izgleda da su u problematiku oko pobune bili upetljani i neki bošnjački muslimanski partijski rukovodioci, poput Hakije Pozderca, koji se nakon obračuna države s „pobunjenicima“ seli zastalno u Beograd i rijetko nakon toga posjećuje Krajinu.
  Prema nekim dokumentima, organi UDBA-e su bili nekoliko dana prije počinjanja bune preko svojih doušnika upoznati da je narod nezadovoljan i da se sprema pobuna, ali izgleda da nekome u vrhu Partije i države nije bilo u interesu da se išta spriječi, već naprotiv, da imaju razlog da poduzmu represije prema muslimanskom stanovništvu tog dijela Krajine.
  Naime, ovaj dio Krajine je jedan od rijetkih krajeva BiH u kome su Bošnjaci muslimani iz II svjetskog rata izašli skoro nimalo oštećeni od četnika i nihovih klanja. U toku čitavog rata ovaj kraj je predvođen bošnjačkim junakom Huskom Miljkovićem (rođen 1905. godine), koji je 1943. godine napustio partizane i osnovao vlastitu vojsku tzv. "Huskina vojska", a koja je radila na principu „Muslimanske milicije“ i u različitim vidovima sarađivala s okupatorom i ustašama, ali je sačuvala bošnjački narod toga kraja od četničkih pokolja.
  Zanimljivo je da je na sličan način 40-ak godina poslije od strane KOS-a (obavještajne službe koja je nasiljedila UDBA-u) insceniran još jedan "ustanak" na istom području pod vođstvom Fikreta Abdića, koji je imao puno pogubnije i krvavije posljedice po bošnjački muslimanski narod.
  Činjenica da su općine Cazin i Velika Kladuša bile jedine dvije općine u BiH prije rata u kojima su Bošnjaci muslimani činili preko 90% stanovništva, i to ratobornog i prkosnog stanovništava vijekovima sklonog "posezanju za oružjem" u zaštiti svojih prava, sigurno nije bila irelavantna u insceniranju i poticanju ovih dviju "pobuna" u samo 40 -ak godina. Nije isključeno da su mjerama kolektivnog iseljenja, protjerivanja, ubistava, hapšenja i slanja na dugogodišnje kazne zatvora, a posebno izazivanjem bratoubilačkog međumuslimanskog sukoba, velikosrpski hegemonisti željeli da ovaj kompaktni većinski bošnjačko-muslimanski prostor i narod što više unazade, a još kad se uzme u obzir i afera "Agrokomerc", nakon toga onda sumnja nije nimalo bezrazložna.
  O Cazinskoj buni se skoro 50 godina uglavnom šutjelo. Tek 1991. godine izašla je iz štampe knjiga Vere Kržišnik - Bukić "Cazinska buna 1950", koja je detaljnije obradila ovo pitanje. Djelomično su se poslije ovog zadnjeg rata ove teme dotakli i Mustafa Imamović u svojoj "Historiji Bošnjaka" i Mirsad D. Abazović u knjizi "Kadrovski rat za BiH".
  U Cazinu i Kladuši veći dio dokumentacije vezane za Cazinsku bunu je uništen, a prema izjavi arhivskog radnika Čede Zorića, navedenoj u knjizi Vere Kržišnik - Bukić "Cazinska buna 1950", dio dokumentacije je predat tvornici «Ljepenka» u Cazinu kao sirovinska prerada i tako uništen. Jedan dio dokumentacije o ovoj buni je završio u Beogradu (gdje je bila centrala UDBA-e i komanda JNA), a sudbina te dokumentacije je nepoznata.
  Bilo bi interesantno danas saznati šta se desilo s onih 777 prognanika (uglavnom muslimana) koji su davne 1950. godine preseljeni u Srbac, odnosno s njihovim potomcima, da li se neko od tih ljudi uspio vratiti poslije u Krajinu, kako su oni preostali Bošnjaci muslimani prošli u Srpcu u ovome posljednjem ratu, da li ima muslimana u Srpcu.

 43. 宮本昌司

  UPいただいた方に感謝します。
   日本でもこの歌と、この映画で、人生を生き抜こうと頑張る人がいます。映画が作られた時に、なぜデミ・ルッソなのだろうと、思いましましたが、このアレンジでの曲以外には考えられなかったと、わかります。少年時代の心のスタンゥバイミィは、何よりも友です。そして、それはゆったりと、ゆっくりと時をかけてわかるものです。
   何年も経って、やっとわかることが、幸せです。
   あるがとう!

 44. ADDY CH

  i missing you..

 45. Juraci Carvalho

  Que saudade! Não tem como não gostar! Amo demais esse cara.

  Maria Lins

  Eu tbm...de paixão, de alma,[email protected]!!

 46. Anjel Palma

  señor Demis Roussos fue usted tan grande q me sigue sorprendiendo con nuevas canciones

 47. Eli Pinheiro

  Adorei essa música na voz do Demis Roussos.

  Maria Lins

  Eli Pinheiro eu tbm ele e o melhor de todos os tempos!!!

 48. Conchi Ventura Pesas

  Me encanta éste gran cantante.
  Yo ya tengo el pack de" Complete", y estoy muy contenta de tenerlo, ahora disfruto de toda su música.
  De verdad que vale la pena, lo recomiendo.
  Barcelona

 49. 생각돈보

  1985년 대전 르네상스 음악다방 jbl 스피커에서 울려 퍼지던 감동^^

 50. BloDy MinD

  super blus sentimental ssssuper

 51. Lawrence Albea

  Dedication to Livia Ordean form 1997 Sebes Alba from Laurentiu!

 52. Mircea Iacob

  o voce superba

 53. ari puspita

  ni lagu kok bikin damai abadi.... i love you fulll

 54. 未肯歸

  I do not know how many people cover this song
  Although not original
  Just love this version

 55. mati51

  non ce la faccio... e' un anno e ancora non ci credo ....STAND BY ME....!!!!!! please!!!

 56. MAURICE JACQUELIN

  Tout Démis .....Parce Qu'il Est Toujours encore là ! Et que Les bonnes Choses Sont Sans fin....

 57. yaabamm

  멋진 목소리예요 올려주셔서 감사합니다

 58. allen berry

  Missing my friend the wind so much I cry each and every day forever and ever my friend I loved you so much thank you for the memoris I will never forget you and will love you fore ever ad ever one and only my best friend foreverx

 59. BloDy MinD

  cel mai tare blus la sentiment

 60. 김민남

  언제 들어도 기분 좋게 만드네good song

 61. PATRICK BOHNERT

  merveilleux comme tous ce que vous partager et me fait revivre tout ce que j aime merci

  joscott10

  @PATRICK BOHNERT Thank you Patrick,I really miss him very much.

  PATRICK BOHNERT

  merci a vous de tous les souvenirs que vous me rapeler dans ma chaise roulante 

  joscott10

  +PATRICK BOHNERT ,Hello Patrick,you are welcome,Demis makes me happy also.

  PATRICK BOHNERT

  BONJOUR TOUJOURS AUSSI MERVEILLEUSE CETTE MUSIQUE ET CETTE VIDEO MERCI

  joscott10

  Hello Patrick,I am so happy that Demis will live on through his beautiful music,and the love of his fans .

 62. LIA RODAM

  Stai lângă mine...

 63. Elzbieta Zycinska

  Przyjemny utwór .Dziękuję

  CASA DEL VENTI SPOSA

  Taaaaak! Do stand by me :) Just dream :)

  Pałka Barti

  dziekuje piekna a zarazem kochana 

 64. marcelo marinho rocha

  grandes  musicas sucessos que sao para sempre

 65. Mari Del Carlo

  AMOR LINDO DEMIS ROUSSOS LOVE E LOVE PARA SEMPRE ESEMPRE

 66. TheJoeyossi

  the best performance of this song

 67. Mary Exupere

  Merci que du bonheur à partager !

 68. georgesalete

  aie aie aie Demis

 69. anjomin

  Ahora de gira en el cielo... cantando junto a los ángeles.
  Gracias por regalarnos tu música y esa voz inigualable... te extrañaremos.
  Descansa en paz Demis Roussos

 70. Saluste32

  Stay with us... 

 71. Ewa Pajuniemi

  Just learned that you gone away... Rest in peace and thanks for sharing your voice with us 

 72. Luuk Mulch

  Rest in peace Demis Rousos with your golden voice I will miss you

 73. Annie Att

  R.I.P Wonderful songs, wonderful voice

 74. 김혜영

  Good bye~

  R.I.P ....

  용해선

  너희들 ㅈㄷㆍㄱ움4인
  니니, 니네시 좀 시 씨

 75. Kit Kat

  Wonderful VOCAL SOUNDS
  so sad to hear of your death
  RIP

 76. Andre Cote

  🎶 chante très très bien

 77. ana grau

  Morir tan joven...Me gustan todas sus canciones. Q.E.P.D.

 78. maria lima de moura

  AMOR PERFEITO E VC TI AMOR  

 79. Jorge Benegas

  espectacular

 80. NEWTON FORREST JA.

  SUPER VERSION

 81. neil cathcart

  Super Melodi Magdalena and  all his songs i lovet

 82. anthony goodall

  what album is this from

 83. Alicja Szafranski

  Ten utwór zainspirował mnie do napisania postu na moim blogu....Cudowna muzyka, wspaniały głos i wspomnienia z koncertu live w Sopocie, http://smb01.com/empower-network-czym-jest-muzyka1384986259

 84. Gabriella

  los mejores recuerdos de mi vida pasaron con esta cancion !simplemente magnifoco

 85. diestemat diestego

  the voice

 86. បងទីទុយ Bong Tituy

  I love most of his songs... and this one is among my most favorite. =D

 87. vonny's stuff

  if you don''t like him, don't listen
  don't search for his music

 88. Chiara Stigliani

  pregherò di celentano ma preferisco il gande demis roussos e stupendo

 89. joscott10

  Gracias, me encanta su voz y la música, que es precioso.

 90. Mariselda Fernandez

  cancion que es traida del infinito interpretada por mi idolo

 91. Marcia Amaral

  minha,paixão musical,Demis Roussos,amo te ouvir,viajo na paz.

 92. Ilinca Tudor

  eu si baietelul meu johann ascultam cu drag demis rousoss demis rousoss iti multumim tudor ilinca

 93. Lech Domagała

  PERŁY . WYRAŻENIE PRZEKAZU.

 94. Lech Domagała

  DZIĘKI ZA ZROZUMIENIE PRZEKAZU!!!!