Daniel, Naim - Sempurna Lyrics




Pejamkan matamu
Dengarkan aku
Tak usah kau bimbang
Jangan ragu

Apa yang kau mahu
Tidak semestinya perlu
Buang semuanya
Yang di dada, di dada

Kau sering saja menukar warna, warna
Tidak kah kau tahu kau sempurna

Biar biar biar biar
Biarkan saja
Tak bererti apa-apa
Tiap satu kata mereka

Biar biar biar biar
Biarkan saja
Dengar hatimu bicara
Percayalah dikau menuju sempurna

Sempurna
Sempurna
Sempurna
Sempurna

Don’t you ever worry babe
Just have a little bit of faith
Heavens know that we will be okay, okay

Don’t you ever worry babe
You don’t have to turn away cause
I am walkin on the same way

Kau sering saja menukar warna, warna
Tidakkah kau tahu kau sempurna

Biar biar biar biar
Biarkan saja
Tak bererti apa-apa
Tiap satu kata mereka

Biar biar biar biar
Biarkan saja
Dengar hatimu bicara
Percayalah dikau menuju sempurna

Sempurna
Sempurna
Sempurna
Sempurna

Tidakkah kau tahu
Sempurnanya kamu
Engkaulah diri yang terbaik untuk dirimu

Tidakkah kau tahu
Sempurnanya kamu
Engkaulah diri yang terbaik untuk dirimu

Biar biar biar biar
Biarkan saja
Tak bererti apa-apa
Tiap satu kata mereka

Biar biar biar biar
Biarkan saja
Dengar hatimu bicara
Percayalah dikau menuju sempurna

Biar biar biar biar
Biarkan saja
Tak bererti apa-apa
Tiap satu kata mereka

Biar biar biar biar
Biarkan saja
Dengar hatimu bicara
Percayalah dikau menuju sempurna





Other Lyrics by Artist

Rand Lyrics

Daniel, Naim Sempurna Comments
  1. Nurkhairul Ihsan

    Dont give up daniel

  2. Puteri Dania

    Semenjak dgr lagu SUMPAH, semua lagu naim saya dgr.. Sgt best and this is one of the best sya pernah dgr. Thanks naim and the team. Teruskan perjuangan seni kamu!! Caiyokk

  3. sunflower girl

    Not gonna lie and this is the true story.. This song is the reason why I 100% changed into a better person. Aku berubah jadi seorang yang ada keyakinan diri, aku tinggalkan my toxic friends. I found this song masa aku tengah gaduh dgn my toxic friends, before aku found this song, aku rasa aku lah penyebab kenapa kitorang gaduh semua salah aku and diorang tak salah. I talked with my family abt that and they said it was not my fault. The reason why I thought that was my fault because i always mengalah in every situation. So, after that I left my toxic friends. I was alone for months and ke mana je aku pergi aku sorang-sorang.. Aku asyik dengar lagu ni tiap-tiap hari to stop myself from overthinking tentang problem yg aku hadapi dgn my toxic friends. I dah tak nak tunjuk yg I ni lemah sebab diorang.. And tanpa aku sedar aku dah berubah into someone yang berani, berdikari, berkeyakinan diri and matang dlm segala hal. With that, aku dah boleh teruskan kehidupan aku as student secara normal. Itu je kisah dri aku maaf jika aku buat korang tak faham dgn cerita aku 😂😭
    *aku jumpa lagu ni around 2018/2019*

    BTW, THANK YOU NAIM DANIEL FOR THIS SONG AND CONGRATULATIONS SEBAB MENANG KAT AJL 🎉🎈🎉🎈🎉🎈

  4. Zuraidah Arbain

    Good song..love 💘...semua lagu Naim Daniel sedap di hawa telinga..menarik di hawa mata...sejuk di hawa hati.Best.

  5. Mary Thomas

    Lirik dia best bah...manah didinga laban bermaksud semua lirik ya. Kipidad ari Sarawak

  6. Zurita mohd ariffin

    Sedap yayi😍

  7. Zurita mohd ariffin

    Ismail izani lagi sedap

    ulat buku

    tah apa2 spesis suka banding2 kan ni...saya suka 2-2 ..masing2 ada keistimewaan sendiri..baik padam komen ni sebelum lagi teruk kena kecam....

    Adam Fahmy Arwin

    Suara kau sedap sgt ke?

    Muhd Airul

    @Zuraidah Arbain setuju,terima kasih sebab puan tunjukkan sikap yg matang, saye tengok je org lain ejek dia kt komen ni, padahal kita ada hak dgn cita rasa masing-masing… hmm nak kata budak tpi dh dewasa… sifat org Malaysia mmg suka kecam kot puan😅

    Muhd Airul

    @Zuraidah Arbain saya follow Naim Daniel sejak single pertama dia, *sekali lagi* sampai lagu *sempurna* favorite saye, sebelum naim terkenal takde sape pun back-up dia dulu kecuali fans dia yg lama, bila dia dah berjaya ramai pulak fake fan dgn netizen backup dia😅 fans Naim yg dh lame follow dia akan abaikan benda ni sebab haters yg buat dia famous, tpi bila Naim jadi juara AJL 34 makin ramai pulk fake fans yg tak matang😅

    NorFarah Balqis

    Kadang ii aq tertanya la fungsi button like ngan unlike tu dari memperbodohkan diri and jd toksid ko push ja button unlike tu la yerrrr x der la nak dpersoalkan pulak oleh semua pihak kan
    Just take note untk my self jugak

  8. Sabarudin Mohd Noor

    hebat lah lagu ni

  9. Heera Park

    The comments on the back gradually become positive from negative had me in tears ㅠㅠ

  10. Firdaus Amri

    Sbb ni aq suka lgu naim lirik² dia tu best

  11. nazmin slash

    Siyes lah...kesemua lagu dia padu kot...baru tahu ..ingt bru 2 lagu je yg berhantu...

  12. Muhammad Farid Jailani

    Naim Daniel-Sempurna GO

  13. Jejari Runcing

    Bestnya lagu ni.... Kenapa sebelum ni x pernah tahu ttg lagu ni.. 😭😭😭🙏🙏🙏🙏

    Eins MY

    lagu ni underrated gila. radio pun tak main lagu ni

  14. Muhd Faizul

    Berbakat besar...rezeki Allah bagi... alhamdulilah

  15. MZD Mzd

    Knp la baru dgr Lagu2 naim yg Ni..Mmg sgt berbakat. Fresh..... Semuanya lagu 'berhantu'... Tak muak dgr. Ni la penyanyi muda Malaysia yg patut diangkat Dan didengar. Luar biasa ciptaannya.

  16. Yuadz Yuzery

    Dan kini bliau juara ajl34..🇲🇾

  17. dling azie

    Sedap2 lagu mu.. Dik

  18. you are awesome

    Lagu berhantu ni wei

  19. mxrhan

    who came to here to support naim after ajl34 🙌🏻🔥

  20. Ismail Che Hat

    You're perfect

  21. Qudwah Legacy Training Consultant

    Masterpiece lagu ni. Good job Naim! Proud of you. 😊

  22. Ruhaila Bahrom

    Berani nya😙😙

  23. Dyalah Syazwany

    Hebat!!!!

    Mamak sempoi

    Wkww baru tengok ke?

  24. wawa voom

    Justin bieber malaysia la u naim😊

    Halimaton Ibrahim

    Naim composes and writes his stuff.

  25. Umi azulaiha Mohd lazim

    Dia nyanyi ngan jiwa.Aku org seni sastera jiwang.Mu sapa lagu aku phm.Bila ade paradoks Org tak suke kita nyanyi perkara biasa dlm muzik.Aku tak masuk dunia muzik.Aku tak minat

  26. Umi azulaiha Mohd lazim

    Aku minat muzik.Aku dgr lagu.Aku tahu feel.masuk

  27. Umi azulaiha Mohd lazim

    Suara dia ni sdp naim danial.Aku jarang komplen.pasal aku pun minat muzik.lagu have touch feeling

  28. z z

    Aku pelik org kita lagu pnyanyi kclique , kirana apa ke nama prmpuan seksi tu bukan main puji pdhl dorg tu bukan menyanyi pun lebih kpd membebel ... Kclique , kirana & geng2 suka buat lagu membebel tu smua lagu sampah .. Muzik je lbh ...

    Suleimanrazippp -

    everyone have their own taste,mind ur own business

    Arman Sem

    @Suleimanrazippp - yeah

    Kuro Aiden

    Report this clown guys

    Spilt Tea

    Diversity in music.

  29. tears 涙

    Semua hate comment tu sebab diorang cemburu dengan bakat kau Naim... Biasa lah manusia.

  30. Ai Cha

    Terima kasih kerana menulis lagu yang penuh dengan positive message ini. Inilah yg kita perlukan untuk menggalakkan orang keluar dari depresi, bukan dengan lagu kesedihan.

  31. The first lol

    Yes.. you show to all the haters that you can sing very well in ajl34 congrats naim

    The first lol

    Tak mengerti apa apa setiap satu kata mereka😏

  32. Kecikk Anipp

    Lagu paling minat ..tempat keje 24h Lagu nii jee ..hahaha 😍😍😍😘😘😘

  33. Mr Cecada

    Aku taj believe "tak pandai nyanyi" kau menang nombor 1st dekat AJL sooooo SEMUA BAGI CLAP EMOJI UNTUK TUNJUK NAIM DANIEL!!!! BAGI BANYAK SUBSRIBE!!!! 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏 Happy nya tengok Naim Daniel menanggggggg

    Mr Cecada

    taj you salah type itu Jadi "Tak" tau ;-;"'

  34. Wan Saliha

    Bagus lagu ni dia menceritakan kita jadi lah diri kita sendiri jangan hirau kan org lain. Tidak semua kata kita itu sempurna utk org lain cermin diri kita dulu
    Nice Naim Juara #AJL34 Semoga Naim jadi lebih baik dari dulu

    ame87

    Lagu budak ni mmg bagus2. Perangai pon ok. Sbb tu ajl nk tengok dia sorang je. Skali lambat sgt persembahan dia. Sy tido dulu. Baik sy tido esok kul 5 nk bangun dah. Esok dpt tahu dia juara ajl. Walaupun x tgk, sy tumpang bangga. Alhamdulillah.

  35. Chinese Official Gaming

    Tahniah naim juara ajl ke 34 smlm..

  36. sa'edah daud

    saya berharap agar naim terus berjaya dalam industri nyanyian{ Amin}

  37. Krey 10

    Saya suka naim dia memang sempurna baik boh naim,dont give up😍😍😉😉👍👍

  38. aisysah_12

    walaupun kiter bukan peminat naimm tapi kiter mengaku yang naim memanngggg terbaeeekkkkk aaaaaaa😍tak pernah mengecewakan😍

  39. Nurul Azimah Nasarudin

    Naim you look perfect

  40. Izma royani A manap

    Power la Naim ni .Lagu dia sangat delicious.😗

  41. Suhaila Roslani

    Omggg😭😭😭😭😭

  42. balqis mohdmarzuki

    Abang Naim Daniel hwaiting!

  43. Muhammad Ameer Ersyad

    Sedan do

  44. Tansri Tengku Faez

    Terbaik

  45. aiman kassim

    elok kena ada rapper sorg feat ni future ke

  46. mohd norfikri omar

    Am I the only one who thinks this song should be in AJL?

    Kit Kat

    Me too 🙋‍♀️

    Krey 10

    Me to🙋🙋

  47. Aina Batrisya

    Wow amazing hebat la Naim Daniel

  48. L & D

    Semua mahluk ciptaan tuhan juga sempurna kok😏😏😏

    Muhd Airul

    Kalau begitu kenapa ada orang yang masih cacat(OKU)?

    end war

    Ni nak puji ke nak sindir ni?

  49. ayang baby

    best la lagu ni

  50. Jessie the Great

    He's handsome

  51. AdamZ Fadzli

    Best gilerrr lagu ni..boekk..like sikit🤣🤣

  52. Adam gaming

    lagu paling sesuai untuk orang yang selalu give up,#laguterbaik

  53. Marsya Maisarah

    Thank you. :)

  54. Naslin Nabiha Nasarudin

    saya sangat suka dengan lagu ini

  55. Marhaeen LiVe

    Pergh berapa kali repeat dowh lagu ni inspiring gila weh thanksss kpd yg pihak yg menjayakan lagu ni ❤

  56. Marhaeen LiVe

    Manusia mmg tak sempurna. Tapi manusia selalu ada improvement menuju kesempurnaan.

  57. Aiman vip

    Taeyang malaysia

  58. Ariff Hamid

    To those say bad things to Naim Daniel, well..look at him now. 👍👍👍👍👍👍

  59. Ariff Hamid

    one of naim's best songs

  60. YouTubeonhd

    Sedap lagu dia .comment perasaan terhadap lagu ni.assalammualaikum

    Abdul Aziz Hakimi

    Waalaikumussalam

  61. Naslin Nabiha Nasarudin

    i love this music video

  62. azie yana nasa

    I really love this song to.

  63. Masterzaki L29

    Lagu Naim Daniel sangat best!!♥️

  64. Amier Qayyum

    Suara. Naim. Memang. Perfect👍👍👍👍👍

  65. no idea

    People now a days never learn how to appreciate each other
    Semua ciptaan Tuhan SEMPURNA

    Marhaeen LiVe

    Tak hanya Tuhan yg sempurna

    Nur Sanana

    Damn true

  66. Jaeger Kun

    I see what you meant there.
    This song relates to me very much.
    Nice song, very motivational.
    Thumbs up, Naim Daniel. 👍👍👍

  67. Abhijeet K

    From india

  68. Christofer Orlando

    Biar biar biar biar yoodo gank too soon 🤣🤣🤣

  69. MEGATR0N -

    PUBG Mobile 😁 Anyone?
    Beer Beer Beer 🍺

    Sourabh Idpache

    Yes pubg mob..... Which country song is this

    Ahmad Jumat

    Sourabh Idpache malaysia

    Sourabh Idpache

    @Ahmad Jumat thanks

    Ahmad Jumat

    Sourabh Idpache your welcome

  70. steve alsien

    Thanks to pubg , i got to listen such a good song .

  71. Reefz Official

    Maksud lagu ni mendalam siak sumpah

  72. Sai Chandu

    Who is after pmco global finals hit like how many indians 🥰🥰🥰

  73. DEMON DHRUV GAMING

    who is here after pmco global finals
    hit like

  74. Lukman Picture

    Kesini gara2 PMCO dong 😅😅😅😅

    Andi Saturn

    Lukman Picture hahaha

    arie awan

    blesteran mama dr surabaya Naim Daniel

  75. HAPPY MALIK

    Here after PMCO

    Evil Morty

    And I don't even know the language

    Saidina Dini Adinda

    SAME AHAHAHA

    Andi Saturn

    lol😂

  76. Ariff Hamid

    One of the best songs I've heard.

  77. Ariff Hamid

    Dont give a f*** about people say about yourselves.

  78. Taehyung wife

    World Peace Intertainment music is the best

  79. Humayra Musa

    Siapa nak dating dengan naim daniel 😍😍😍😘😘😘

    dragon yt

    Aku jantan mana boleh

  80. EL Lavender

    Wow..lagu ni mmg bg inspirasi! Naim Daniel sgt berbakat! Lagu sumpah dan sempurna mmg sumpah sedap gilerrr 😊

  81. Zeta Anuar

    Tak payah lah diorang nak kata Suara naim tak sedap

  82. nazeera fareeda naz

    Jangan buat mcm tu tak boleh . Suara dia bukan cntik pun ada hati nak kata suara naim daniel tak cntik bagi saya cantik

  83. Rusmawati Yusop

    Kasihah

  84. Amier Haziq

    The best one in the world.....Lagu tahap tahap International....sapa setuju
    👇like please

  85. Yury Arzarenko

    1.4k dislike tu psaipa... dh nk kiamat pn msih bodoh lg... hmm

  86. sayang mak

    Knp tgk mv nie tringat sulli...

  87. Speed Silent

    almost the best song i ever heared

  88. alya blqis

    Kasihan

  89. izzarina kamaruddin

    Berapa kali lagi Aku nak repeat ni ??.. hawau laa.. best sangat!!!

  90. opah gojes

    beat dia cm lagi FIFA world cup 2018 colour

  91. Lala Kiki

    Pernah dengar lagu ni kat radio tapi x tahu siapa penyanyinya . . But nowwww . . I find this already . . 😍

    Amyrah Myyah Noor

    Sama la haha, ingatkan faizal tahir nyanyi masa mula2 dgr haha

  92. eatjimin_

    so this is the song my friends always jammed

  93. Auza_ Mon

    Good music. Good lyric.

  94. Alex Wong

    Aku yang cina pun suka dengar lagu ni,So inspired.

    Halimaton Ibrahim

    Muzik tak kenal bangsa bro. Enjoyyyy!

  95. SitiJamilah kamil

    Nanti datang Langkawi lagi tau

  96. hfzfz 97

    Teringat dekat lagu andrea ft sergio heart beating hard
    https://www.youtube.com/watch?v=-DDFChbczms

  97. World Peace Entertainment

    Have you guys ever felt like giving up ? Share us your story <3

    YNWA

    @Mifzal Aqil same

    Taehyung wife

    Yesss just recently

    Suzana Abdul Rahim

    Putus asa hilang yakin diri dulu muka saya licin...1 tanda pon xde lepas excident ada parut

    Ismail Che Hat

    Perfectio👍