Afgan - Terima Kasih Cinta Lyrics




Tersadar didalam sepiku
Setelah jauh melangkah
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekap tanganmu

Terima kasih cinta untuk segalanya
Kau berikan lagi kesempatan itu
Tak akan terulang lagi
Semuaaa kesalahanku yang pernah menyakitimu

Tanpamu tiada berarti
Tak mampu lagi berdiri
Cahaya kasihmu menuntunku
Kembali dalam dekapan tanganmu





Other Lyrics by Artist

Rand Lyrics

Afgan Terima Kasih Cinta Comments
  1. ari alvareza

    Shamviza suara serak jelek

  2. Kristi Kristanti

    Desember 2019, masih ada yg denger lagu yg liriknya puitis seperti lagu ini??

  3. Rizki Puji Lestari

    nolstagia~ wah ini jaman kak afgan masih unyu hehehe skrg udh hot

  4. Erlinawati Hartiningtyas

    Terimakasih sintha atas obat jiwaku :)

  5. Ftr!

    Ini afgan masi unyu unyuuu sekalii

  6. nala auna

    Penghujung 2019.anyone?? :))

  7. yafie alfian

    Masa lalu bgt

  8. Angga Juliansyah

    ANJING : GUK.. GUK..
    KUCING : MEONG.. MEONG..
    IDIOT : 2019.. 2019.. ??

  9. Aris Widi

    2019 like wkwk

  10. Natasyah Sitepu

    Maaf kak, aku apresiasi lagu kakak. Tapi ntah kenapa lebih suka sama coveran aldi. Makasi :D

  11. 이연희lionita

    Ini lagu jaman gue SMA kelas 3 apa ya?? Hahahaa....tuwirrrr tuwirrrrr...

  12. Nurhayati Amu

    Kembalikan Masa dimana Lagu lagu Indonesia BERKUALITAS:"
    Karna zaman sekarang, Lagupun bahkan tidak ada yang mendidik.

  13. Santika Putri

    Dlu, pertama kali denger suara afgan tuh di ardanradio, dan langsung suka aja sama suaranya padahal blm tau gmna tampangnya. Stelah itu afgan promo albumnya di MTV, dan duaaarr ganteng bgt, suara bagus, masih 17 tahun. Pada waktu itu aku masih SMP. Cowo paling ganteng kala itu ya afgan 😁

  14. Febby Nirmalasari

    Sham visa siapa sih?

    filda grey

    Org malay kayaknya

  15. Desi Rista

    Desember 2019 mana suaranyaaa🔉🔉

  16. Gina Shallyna

    Ini kan indra yang meminta maaf karena membuat tangan biru itu kan. Yang dia mau keluar aku hentikan. Makanya bingung bagian mana sih perceraian itu.

  17. Esty Estian

    Keseni gara2 liat Talita gemukan

  18. Lian Aprillianik

    5 desember msh denger ini👍🏻

  19. Fifin Nurhila

    Desember 2019😉

  20. Andy El-Syahroni

    Klau dengar lagu ini, jadi ingat sesuatu yang hilang...

  21. bojes mentaripagi

    29-11-2019 masih suka dengarin lagunya.......

  22. ara qhaleesya

    Lagu pebret.. Kbetulan pula sham bawak dlm gv6.. Mmg on trus.. Apapun afgan muka budak² sgt..😂

  23. Erito Firedra

    apaan sih nih knp jdi bnyk spam sham2 apa tau, gk jelas. astaga.

    filda grey

    Acara malaysia kayaknya

  24. Dewi Utami

    Masih ku dengarkan 😃😃

  25. Kojel 4G

    Nonstalgia dluB-)

  26. jimmy jangkrik

    Yah ngambeknya cuma gitu doank.. Ada yg sepemikiran ?

  27. kariya light

    Siapa datang sini sebab Afgan Vlive awards 2019.

  28. Hanny ah

    Dlu afgan mo konser harus d upetin biar penasran dlu ku suka nonton acra inbox kyak cacing k pnsan pngen lht afgan konser....trus gra" afgan juga beli kalung kyak itu persis dlu msa" indahhhhhhh🤗

  29. Afifah Fakhriyyah

    lagu ini waktu papa dan Afifah nonton konser live global TV by warung bintang aries dan famili papa thx

  30. Gina Shallyna

    Hahahaha you know what I like backthen with my ex husband after we fight we always had a good sex hahhahaa lol I remember back then on bulevard hijau h mr harry's house hahhaahhaa lol 🤣🤣🤣🤣

    filda grey

    You're actually still remember your ex

  31. arik lewis canada banker

    prajurit muda prajurit yang berani tak akan pulang sebelum menang,merdeka

  32. arik lewis canada banker

    menikah lah dek dengan yang lain abang ngak akan pernah pulang hinnga menang kan negri ini kembali

  33. arik lewis canada banker

    love indonesia merdeka

  34. arik lewis canada banker

    silvi maaf kan abang yang ngak kan pernah pulang sebelum menang dari musuh negri ini kami yang punya kalau kalah kami mau tinggal di mana infantri 113 corem 032 sumatra barat

  35. jajang salimudin

    Jadi ingat zaman SMP sering di nyanyiin lagu ini sama si dia yang mungkin saat ini dia lebih bahagia dengan pasangannya.

    A'D Channel

    Mungkin udh Wik wik sama pasangannya

  36. M Alfarisi

    Dulu gugur di Indonesia Idol , sekarang malah lebih sukses

  37. Lynn Mret

    Vocal dia mmg mantap.. Cun dgn lagu sentimental..

  38. Soul Scroll

    Kayanya aku masih sd waktu lagu ini keluar

  39. kk bSyahran

    kangn x lagu ini

  40. Sri Endang Sary

    november 2019

  41. Dede Supriyatna

    Ayok ayok yang bucin d zaman lagu ini hits sapa aja 😂😂😂😂

  42. Tyra 7649

    Mv naik viewers gara2 sham visa..

  43. fauzee shuhaimi

    Lagu yg me to pan 1001 kenangan

    fauzee shuhaimi

    *menyimpan

  44. Juwita Subandi

    Hrp Sham bwk lagu ni lagi power....... Cayok

  45. mazura maz

    Semoga lagu ni membawa tuah kpd sham..utk perjuangan mingu2 seterusnya...n hingga ke final..insaa Allah

    Azren Azreeenn

    Aminnnn

  46. Wan Syahidatul Umairah Wan Latfi

    lagu lembik lagi..kesian abg sham..lagu x ada klimaks..asyik2 aa aa aaa aaaa..0oooo. oooo. ..terima kasih..

  47. Muhammad Rifai

    Youtube di mna2 Like ya bosen bet gua

  48. Hazila Mat Zeh

    Dtg sini sbb abg sham..#terimakasihcinta

  49. Dhiannisa zahra

    Jadi inget si doi :v

  50. anton su

    2007 menuju 2008 lagu ini hits nomor satu di inbox sctv dan tv musik sejenis. Dimana karir Afgan melonjak hingga menjadi solois sukses. Penghargaan pertamanya menjadi pendatang baru pria terbaik lupa award nya. Digilai remaja remaja saat itu. Me Afganisme.

  51. Nor Linda

    Sham visa u can do it...klu x sedap i pulas telinga .

    Azren Azreeenn

    Kesian sham visa...conferm dia sengeh je awk pulas telinga dia 🤣🤣🤣🤣🤣 btw dia sakit tekak minggu ni...serak suara dia...harap dia blh nyanyi dgn baik la mlm ni...wlwpun x sihat

  52. Izdiyawati Madri

    Abg sham minggu ke 5

  53. ai martini

    Afgan masih unyu.

  54. vera Ello

    Gua najiss klo inget2 dlu . Inget mantan dlu gua nyanyiin lagu ini . Klo skrg gua najiiiisssss beeeeee ......

  55. Ega Ve

    November 2019 ??

  56. Afif Ramadhan

    Nyi iom teh udha ee apakah beyum

  57. Muhamad Yunus

    Baru dgrin hahahihi

  58. Beni Hartawan

    Huaaaa tiba2 kangen lagu ginian😟

  59. Lukman Dan

    Lagu paling romantis di jamannya
    Yg dngerin november 2019 boleh absen dlu??

  60. Muhammad Faiq

    Siapa mai sini lepas tgk sham dpat lagu ni like skit...😂

  61. Ainal Marziah

    Abg Sham Visa boleh bwk lagu ni dgn baik.. InshaAllah.. Doakan semoga dia berjaya mendpt pujian dari juri2 gv6.. U can do it abg sham... #shamgv6 #shamvenger #gegarvaganza2019

    Basikal Tua

    Ainal Marziah semoga abg sham berjaya membawakan lagu ni👍👍

  62. anne caynne

    Penjiwaan lgu Abg sham blh move on.. Tp melodi tuu.. Hope dpt wt d best la versi abg..jiwang 2 ni Mmg genre Abg sham punya la.💃👍👋

  63. vika lya

    Dtg sbb ahad ni abg sham visa dpt lagu ni 😊😊😊😊

  64. Alejandro O

    nerd sungguh afgan yg dulu..hihi..btw sham kalau xperform mmg out la..

  65. wanie am

    datang sini sebab abg sham visa bawak lagu ni untuk minggu ke-5 GV..💙💙💙

  66. Eiy Man

    Singgah sini kejap demi #shamvengers #shamvisa

  67. Ady Yanti851

    Dtg sbb sham visa..msti sedap dia nyanyi

  68. Arora Kathrina

    Dtg sini sbb sham visa je ❤️ goodluck abg sham syg for next week💞💞💞
    Sham’s fans where are u?

    malaa cik11

    Here we go ,🥰🥰🥰🥰🥰

    Major Lorne

    yes... datang dah

    Rossy Rose

    Yeahhhhhhh shamvengers here

  69. white butterfly

    Tak sabar versi sham visa

    Krisna Bagus Mahardhika

    jelek fales

  70. fatimah sham

    Sham bpeluang besar naik semula dgn lagu ni

  71. Azren Azreeenn

    Sham visa come on buktikan dekat satu dewan mbsa you can do it...insyallah abg sham blh bawak lagu ni dgn baik...masuk kan arranggement rock sikit..

  72. carlos Mzain

    Lagu ni byk low keys..Sham Visa kena take note, practice betul2. klau x terkeluarlah next week.

  73. Basikal Tua

    Saya datang sini sebab abg sham visa👍👍#shamvengers👍👍👍 buat yg terbaik,kami sentiasa sokong good luck..abg jgn malu Kat pentas💪💪

  74. puteri salju

    good luck sham visa for next week..all out plz..

  75. Mamajuweezt Mamajuwee

    Ok aku rs sham visa dpt deliver dgn baik lagu ni next week.lagu my heart pn dia blh tapau cantik.yg ini insyaallah..

  76. irfan along

    lepAk sini cbb sham visa dapat like ckit

  77. muhammad amin

    Love u 3000 time

  78. HIDAYAH DAYAH

    siapa dgr lagu ni sebb sham visa dpt lagu ni mggu depan.

  79. mrs ridzuan Ariffin

    Aku smp cari lagu ni sbb nak dgr sham visa punya lagu next week...harap sham visa masuk final

    Basikal Tua

    mrs ridzuan Ariffin sham visa road to final💪💪

  80. Qistina Filzah

    Nk test lagu sham next week

  81. Popos D.

    CC nya salah coy..

  82. Hisham Baharudin

    Sape kat sini sebab Sham Visa GV6?

    Like 1 kali gais

  83. NIKKO SYAFIQ

    Aku yakin sham blh bwa lagu nie..
    Lagu nie kena dgn suara dy..

    Nurul Huda Omar

    NIKKO SYAFIQ yup sy pun rasa camtu

    Jezz lee

    aku rasa mcm tu jgk..abg Sham visa masti boleh bawa lagu nie lebih lagi dari Afgan.😁😁

    Laxmana Cuak

    Suara dia memang ngam dengan lagu ni.. masalahnya lagu ni Tak berapa mencabar sngt utk abg sham.. low not.. patut abg sham bawak lagu high not /rock2 sikit ke.. 😁 apa pun wish best of luck buat abg sham this week

    Jezz lee

    mukin Sham akan bawa lagu nie dgn cara nya tersendiri..

  84. sayashida hcgb

    Sham visa bring me here 😁

  85. ROHAIDA BINTI MUSLIMIN ROHAIDA

    Sape dtg sini sebab Sham Visa GV6😍

  86. Nurul Huda Omar

    Dtg sini sbb abg sham visa dpt lagu ni next week

  87. Laxmana Cuak

    Datang sini sebab sham visa gv6 😁

  88. Cty Anuar

    Lagu ni Abg Sham nyanyi nnti kat GV 😍🤤 Tak shabar!!!!!

  89. Hamidah Effendi

    Minggu dpn sham visa🤭🤭😅

  90. nur atikah

    Here for #gv6

  91. Amer Aniq

    Ada x shamvengers sini ?like sket hehe support!

    Ainal Marziah

    Sayaaaa

    Siti Helmiah

    Saya pn

  92. Lijah Zaman

    Datang sini sebab sham.visa

  93. Nazim Ghani

    Shamvengers rule in here starts ... tonight!

  94. DORANOBI INDON

    Shamvengers mana like sikit❤️❤️

  95. Musliana Mustafa

    ok..dtg sini sbb shamvisa nyanyi.lg ni

  96. Ruby Atul

    Sape ke sini sbb sham visa dpt lagu ni konsert gv6 kita geng. 😎

  97. Aichi J. Martin

    datang balik sebab #GV6 🤣 #shamvengers